Gulvafslibning

HVAD ER EN GULVAFSLIBNING?

Gulvafslibning er den rigtige måde at forny og forstærke et gammelt og slidt trægulv. En afslibning fjerner den gamle gulvbehandling så træet kommer til at stå ‘trærent’, hvorefter der kan påføres en ny gulvbehandling med lak, lud, sæbe, voks eller olie. Trænger dit trægulv til nyt liv? Så er du havnet på den rette hjemmeside, for vi er specialister i netop opfriskning og forbedring af trægulve. Vi har igennem mange år hjulpet kunder med at få deres slidte trægulve til at blive som nye igen. Alt gulvarbejde udføres i høj kvalitet til billig gulvafslibning priser. Så kontakt os gerne for en snak om dine trægulve og muligheder. Som en del af vores gode gulvservice har du mulighed for at følge med i gulvafslibningerne. Med andre ord har du mulighed for at godkende alle gulvafslibninger, så du er sikker på at kvaliteten opnås samt at resultatet bliver som ønsket.

ÅBENT TIL KL. 22

Ring når du har fri.
Også Søn- og helligdage

HVORDAN UDFØRES EN GULVAFSLIBNING?

Processen en enkelt og består af 4 – 5 afslibninger. Hver afslibning har sin funktion i processen hvor der benyttes forskelligt sandpapir. For at fjerne den tidligere gulvbehandling afslibes med sandpapir som tilpasses gulvet og træets beskaffenhed. Normalt startes der ud med en grovslibning som udføres med groft sandpapir. Der kan slibes på langs, diagonalt eller på tværs om nødvendigt. Herefter skiftes sandpapir og der benyttes en lidt finere papir. Denne proces gentages indtil den helt fine sandpapir er benyttet og gulvet har fået den rette finish. Når gulvoverfladen er som den skal være, kan der påføres en ny gulvbehandling efter ønske. En fuldslibning består af følgende processer:

 • Grovslibning korn 16, 24 eller 36)
 • Mellemslibning (korn 40 eller 60)
 • Letslibning (korn 80)
 • Finslibning (korn 100 eller 120)

Afslibninger af trægulve må udføres professionelt. Gør-det-selv gulvafslibning er muligt, men kan ikke tilrådes. Inden gulvarbejdet sættes igang skal rummene være lukket og med en konstant luftfugtighed og varme på min. 18 °C. Eventuelt guvlvarme sænkes til normal rumtemperatur under afslibningen samt 5 dage efter. Imellem hver afslibning foretages en grundig støvsugning.

ALTID BILLIG GULVAFSLIBNING PRISER

HVORNÅR TRÆNGER GULVET TIL AFSLIBNING?

Alt afhængig af gulvets overfladebehandling er der forskellige kendetegn for hvornår gulvoverfladen er slidt:

 • Lakken er slidt igennem
 • Overfladen har fået en mælkehvid overflade
 • Der er mange småridser og hakker
 • Gulvet er misfarvet som følge af lys
 • Der er gangflader hvor man går mest
 • Gulvet er ubestemmeligt grimt

og mange andre ting. Uanset hvor mange synlige ridser og småhakker gulvet har, er det nødvendigt med en afslibning. I langt de fleste tilfælde giver det sig selv, og man kan på lang afstand se, at gulvet er slidt og trænger til en opfriskning. I tilfælde hvor overfladen er fin, men der mangler en ekstra beskyttende finish, findes der en anden slibeløsning. Her foretages en meget let afslibning som kaldes for letslibning eller netslibning. Her nulstilles gulvoverfladen på en sådan måde, at der kan påføres et ekstra nyt og beskyttende lag overflade.

HVORNÅR BENYTTES EN GULVAFHØVLING?

Gulvafhøvling er den ultimative og grove process, som benyttes alle de steder hvor en gulvafslibning ikke slår til. Det kan være ved større gulvskader eller:

 • Belægning med skibslak
 • Fernis
 • Spartelmasse
 • Limrester eller tæpperester
 • Bølger og buer i træet
 • Skævheder
 • Niveauforskelle

er en gulvafhøvling være nødvendig. Her anvendes en stor elektrisk gulvhøvl som fjerner høvlspåner af gulvet. Modsat en gulvafslibning hvor der benyttes sandpapir, så høvles der med høvljern så skarpe som knive, der nærmest skræller træet af gulvet.

HVILKEN GULVMASKINER ANVENDES TIL GULVAFSLIBNING?

Til en normal fuldslibning anvender Alt Gulvservice 5 forskellige maskiner. Gulvslibemaskiner og sandpapir tilpasses til træet og gulvets beskaffenhed samt hvilken gulvbehandling der skal påføres. På de store gulvflader anvendes den store valsesliber, hvorimod hjørner og kanter afslibes med små håndholdte slibemaskiner. Den enkelte gulvmand har sit helt eget sæt værktøj og rekvisitter, herunder gulvslibere til ethvert behov:

 • Stor båndsliber eller valsesliber
 • Kantsliber
 • Hjørnesliber
 • Rondelsliber
 • Industristøvsuger

Vore gulvslibere er dedikerede håndværkere, der behandler deres maskine som små børn. Der bliver pusset og nusset, og intet overlades til tilfældigheder. Er du gør-det-selv mand, kan udstyret lejes.

FÅ ET SMUKT OG SLIDSTÆRKT GULV

Et trægulv kan opfriskes ved hjælp af gør-det-selv afslibning eller udført af en fagmand. En professionel gulvmand og gulvsliber har et indgående kendskab til håndværket og vil udføre ethvert gulvarbejde håndværksmæssigt korrekt. Vi tilråder derfor at lade en fagmand om gulvarbejdet så du er sikker på kvalitet.

Gulvsliber leje og udlejning af gulvslibemaskiner er foretages normalt hos større farvehandlere og byggemarkeder, herunder:

 • Stark
 • Silvan
 • Bauhaus
 • XLbyg

og andre. Her udlejes almindelige hobbyslibere, som altid har været benyttet af ukyndige. Vi udlejer professionelle gulvslibemaskiner som er kalibreret med lige valse, og som er vedligeholdt efter alle kunstens regler.

HJEMMEGJORT GULVARBEJDE

Ønsker du at udføres gulvarbejdet selv, kan du leje udstyr og gulvslibemaskiner. Gulvsliber leje og leje af maskine til gulvafslibning kan foretages i håndværker relaterede butikker, herunder tæppeforretninger, gulvforretninger, malerforretninger og byggemarkeder. Her udlejes hobbymaskiner som har været igennem mange gør-det-selv folks brug, og gulvmaskinerne er ofte herefter. En misligeholdt gulvslibemaskine kan ikke afslibe trægulve perfekt. Vi udlejer professionelle gulvslibere, som alle er kalibrerede med helt lige valser. Disse er tjekket og altid klar til at yde det maskimale. Forskellen på udlejningsmaskiner og professionelle gulvslibere er tyngden og kvaliteten. Tænk dig godt om før du kaster dig ud i gør-det-selv gulvafslibning. Såfremt du ikke har prøvet det før, så start med et mindre område, gør du giver dig i kast med de mange kvadratmeter. Ved problemer er du altid velkommen til at kontakte os, også selv om du ikke har lejet maskiner hos os. Alt henvendelse er gratis og helt uforpligtende.

Såfremt du er i tvivl om du kan udføre afslibninger, så overvej at benytte en professionel gulvsliber til opgaven. Alt Gulvservice tilbyder både gulvafslibning og gulvbehandling for under kr. 100 pr. m2. Prisen afhænger af den type overfladebehandling, du ønsker.

Hos Alt Gulvservice lytter vi til dine ønsker, forventninger og drømme. Alt gulvarbejde udføres så vore kunder bliver tilfreds, så du ender med lige præcis det gulv, som du gerne vil have. Er du i tvivl om muligheder, kan vi tilbyde gulvinspiration. Her vil du kunne se prøver på forskellige gulvtyper, træsorter samt gulvbehandlinger af forskellig slags. Samtidig sørger vi naturligvis for, at du ved hvordan dit nyrenoverede trægulv skal rengøres, plejes samt vedligeholdes optimalt.

En gulvafslibning pris kan svinge afhængig af gulvbehandlingen der vælges. Afslibning udført af en professionel gulvsliber er ret let og ligetil, og derfor er vore kvm priser helt faste samt lette at forholde sig til. Vi ved at mange kollegaer indenfor branchen ynder at gøre gulvbearbejdning og andre gulvrelaterede processer til en videnskab, men det er det ikke. Især for professionelle og dedikerede gulvfolk er håndværket en yndet proces, som udføres med stor ekspertise. Her bliver der ikke unødvendige komplikationer men kun reel og solidt håndværksmæssigt udført gulvarbejde. Alt sammen til billig gulvafslibning priser med kort ventetid.

BILLIG GULVAFSLIBNING?

OM VORES GULVFIRMA

Alt Gulvservice er din lokale gulvpartner på Fyn. Vi har base i Odense, men udfører også gulvafslibning, gulvafhøvling, gulvbehandling, malerarbejde og gulvlægning i Svendborg, Middelfart og andre steder. Kontakt os og få en god snak om dine trægulv samt hvilke muligheder vi tilbyder.

ADRESSE

Alt Gulvservice
Falen 25, Kld.
5000 Odense C.
Tlf. 42 75 40 2
info@alt-gulvservice.dk