Gulvlægning

GULVLÆGNING OG GULVMONTERING

Gulvlægning og gulvmontering er en specialitet hos os når det gælder trægulve. Gulve af træ er den mest benyttede form for gulvbelægning i danske boliger. Træ har med sine naturlige egenskaber en karakter som skaber velvære og hygge i hjemmet, hvor træet styrke, fleksibilitet og skønhed falder i alle kunders smag.

Et trægulv vælges ofte på grund af gulvtype og træsort, hvor der findes en kombination som passer til boligen. Det æstetiske er vigtig samtidig med at det skaber harmoni imellem hjemmets øvrige elementer, herunder:

  • Farver på vægge
  • Kunst
  • Møbeldesign
  • Interiør
  • Boligindretning
  • Arkitektur
  • Gulvindretning

Herudover vil vores gulvlægger, om nødvendigt, rådgive dig om anvendelse, belastning, rengøring, pleje samt vedligeholdelse.

GULVLÆGNING AF NYE GULVE

NYT GULV OG GULVLÆGNING?

Vil du sætte dit eget personlige præg på dit hjem? Så er et nyt trægulv en god løsning. Vi fjerner det gamle gulv, og montere det nye uden problemer. Trægulv er en holdbar og praktisk løsning, som med ved vedligeholdese, kan vare i generationer. Selvom man i flere hundrede år har brugt trægulve hjemmet, er det stadig moderne og klart den fortrukne løsning til hjemmet. Vi tilbyder billig gulvlægning til dig der ønsker nyt trægulv til dit hjem, kontor eller hvor du ønsker det. Vi har dygtige folk der hurtigt og effektivt kan lave den trægulvløsning du kunne tænke dig. Hvis ikke en billig gulvmontering er løsningen, er en gulvafhøvling eller gulvafslibning måske.

HVORNÅR SKAL JEG UDSKIFTE MIT GULV?

En lejlighed skal typisk slibes eller høvles, for hver ny lejer/ejer den har haft. Og gulvet skal derfor skiftes når der ikke er mere at slibe af. Der skal være min. 3 mm gulv tilbage for at kunne give det en gulvafslibning og min 7 mm for at give det en gulvafhøvling. Dette kan dog variere afhænig af gulvsorten. Et lamelgulv har f.eks. et slidlag på 3,2-4 mm, der betyder, at det kan slibes helt op til 5-6 gange. En anden gund til at du skal have nyt trægulv, er hvis du ønsker af få monteret gulvvarme. Ønsker i dette, tager vores gulvlægger en snak med den vvs’er i ønsker og koOdinere så med ham tidsplanen mm.

ER DER ULEMPER VED ET TRÆGULV?

Hvis man passer på sit trægulv og vedligeholder det efter anvisningerne, er der ingen ulemper ved et nyt trægulv. Et trægulv kan (lige som alt andet træ) både udvide sig og trække sig sammen, afhængig af rummets temperatur og luftfugtighed. Men hvis gulvet er monteret korrekt, med den rigtige afstand til vægge osv., bliver dette ikke et problem. Det skal dog siges at træ er modtagelig overfor UV-stråler. Dvs. at gulvet kan blive lysere ved direkte sollys. Dette kan typisk ses hvis der har ligget et gulvtæppe på trægulvet over længere tid. Dette kan dog variere efter gulvets behandling.

HVAD ER FORDELEN VED TRÆGULVE?

Et trægulv giver en dejlig naturlig føleLse at gå på. Især i det private hjem hvor man går uden fodtøj. Den bløde og glatte overflade giver rummet både dens personlighed og akustik. Et trægulv er behageligt, let fjedrende at gå på og føles sjældent koldt. Dvs. at det ikke er hårdt for dine fødder og ryg at gå på, og det derfor også er det fortrukne valg til sportshaller og gymnastiksale. Et trægulv er også praktisk i den forstand at, hvis man falder eller vælter noget, slår det ikke lige så hårdt som ved f.eks. et betongulv. Det er derfor også det bedste valg til folk med småbørn, dårligt gående mm. Med et trægulv kan man ændre gulvets behandling fra f.eks en lakbehandling til ludbehandling, uden at skulle skifte gulvet. Det kræver bare en gulvafslibning først. Du kan derfor med dit trægulv, altid følge med tiden. Trægulve er meget rengøringsvenlige. Skidt og snavs trækker ikke ned i et trægulv, som det gør i et gulvtæppe. Derfor er trægulve nemme at rengøre,også uden brug brug af skrappe, kemiske midler og er dermed også meget allergivenlige.

FORNY GULVENE I DIN BOLIG

Trægulve betyder meget for en bolig. Det siges, at gulvet er den største sammenhængende flade i hjemmet, og dermed også af stor visuel betydning.

Priser på gulvlægning afhænger af flere forskellige ting, blandt andet gulvtypen samt hvordan trægulve skal lægges. Er gulvet et ‘flydende’ eller et ‘svømmende’ gulv eller skal det måske monteres på strøer? Vi ser i det følgende nærmere på lægning af massive trægulve på underliggende strøer.

Stører består af træstave som monteres og lægges på det rå gulv. I samlingerne understøttes de af opklodsninger og samlinger placeres forskudt for hinanden. Når undergulvet er helt plant kan overgulvet monteres i fer og not samlingerne og sømmes eller skrues på strøerne. Der kan med fordel lægges en fugtspærre og isoleres i hulrummet. Et trægulv på stører kaldes også for et ‘bærende gulv’ hvor støerne på lægges med en afstand som modsvarer tykkelsen på gulvet. Såfremt dette ikke overholdes vil gulvet begynde at gynge og knirke.

Montering af trægulve benyttes ved ‘flydende’ og ‘svømmende’ trægulve. Parketgulve, lamelgulve og laminatgulve er gulve som monteres. Andre gulvbelægninger som linoleum, vinyl, korkgulve og tæpper monteres også, men ikke af os. Vi har valgt kun at beskæftige os med trægulve.

ER DU PA UDKIG EFTER
KVALITETS GULVLÆGNING?

OM VORES GULVFIRMA

Alt Gulvservice er din lokale gulvpartner på Fyn. Vi har base i Odense, men udfører også gulvafslibning, gulvafhøvling, gulvbehandling, malerarbejde og gulvlægning i Svendborg, Middelfart og andre steder. Kontakt os og få en god snak om dine trægulv samt hvilke muligheder vi tilbyder.

ADRESSE

Alt Gulvservice
Falen 25, Kld.
5000 Odense C.
Tlf. 42 75 40 2
info@alt-gulvservice.dk